monks coffee shop

Monks Inside The Town

Dulu cari all day breakfast menu di kelapa gading rada sulit, tapi sekarang bisa ke MONKS. Dari depan interiornya uda keliatan mengundang, bener aja pas udah masuk tempatnya emang cozy banget. Di lantai pertama (foto diatas) kita udah disambut dengan coffee bar + open kitchen. Di lantai dua tersedia meja panjang dengan power plug yang memungkinkan untuk kerja sambil nikmati coffee. Di lantai 3 untuk mereka yang ingin sambil merokok. My best spot di lantai pertama, selain lebih terang juga bebas asap rokok haha.

Menu yang kita pesan Monks Breakfast Plate (2 eggs any style, beef bacon, sausage served with french fries and green salad) and Omurice (Minced beef, topped with omelete, served with Japanese curry). Ga lupa, kita juga cobain kopinya. Not that strong, yah at least for me, tapi ga mengecewakan koq. Di combine dengan breakfast platenya, make it perfect. Saingan mereka for now, think its Green Door cafe 🙂

Menu: all day breakfast, Japanese, coffee, no alcohol

Price: 80K/person

Star: 8/10

Behind the Green Door

greendoor 04
Classic BBQ Burger
IMG_0175
The Green Door

Even before you order anything, this place already offers you a good ambient to spend time. Find the green door and take a look behind it.

Before they moved to the new place, this restaurant took place beside Six Ounces Coffee near pasar mandiri. Now, having their own space, Green Door Kitchen has a great interior design. Not only the interior, I successfully sneak into their kitchen a while, I can see they take it very seriously. The spacious of the restaurant offers you to have private event. We order Croque Madame and Classic Burger. I have to admit, their burger is amazing. The beef was grilled very well and in the perfect time. If you guys have tried Three Bunches Burger in Senopati, nah this burger has similar taste. I expected they also give salad as side dish but anyway their veggie also quite a few inside the burger. However, for Croque Madame, I rather choose the one at Loewe or NinetyNine, sorry..but you guys are good in burger instead, so keep it up.

Menu: all day breakfast, coffee, no alcohol

Price: 100K/person

Star: 8.5/10

When you need to Hideout

Here they are, the hideout! this coffee shop just open at Kelapa Gading. Love their interior, yes it makes you can hide. Having two stories, hideout adapts industrial yet classic interior design. When you enter, the big door european style is welcoming you. You will have two option, when you go up, barista ready to serve you with the really good smell of coffee but if you need to hide, you can go down where you can order from your table. Don’t worry smoking room is at 2nd floor, so you can hide and enjoy your coffee.

Menu: from coffee – cake till lunch menu starts at 11am.

Price: 60K/person

Star: 8/10

Address: http://bit.ly/2mFpDck

Processed with VSCO with m5 presetHide and seek 01hide and seek 05

TOF Sicacilla | When good coffee combine with nice ambience

Pertama kali denger soal ini dari instagram, what a unique interior and ternyata di kelapa gading. Jadilah berangkat cobain kesana. Letaknya ada di ruko kompleks mall of Indonesia, agak di belakang dan since dia ga punya signage besar di depannya jadi mesti ekstra pay attention kalo uda masuk ruko Italian walk.

I ordered, hot cappuccino and hot latte. Kopinya ga gt strong jadi cocok kalo emang pengen ngopi sambil ngobrol-ngobrol bukannya ngerjain skripsi. Gw jg sempet pesen croissantnya. Not bad, but not recommended sih I think. So far gw suka dengan ambiencenya. Gw berharap bisa ngobrol banyak dengan barista nya because for a coffee shop ga cuma kasih kopi yg bagus tp juga kehangatan suasananya. But for sure gw akan balik lagi. Btw just additional TOF itu singkatan dari : “Tons of Flour” 🙂

What I ordered: Hot Cappuccino and Latte (around 35rb)

Location: Italian Walk B43, Mall of Indonesia. Tel: +62 21 45871031

 Stars: 3.9/5

Food Blogger

Kopium Artisan Coffee

Dibilang penggemar kopi banget, ngga sih. Tapi, gw orang yg suka duduk minum kopi, denger steam sound dari espresso machine, and all kind of coffee shop ambience. Instead of menganalisa si kopinya dan jadi terkesan sotoy, humble speaking I will tell you this coffee shop from my perspective. Pertama dari segi tempat, gw ga menyangka ada tempat yg cozy, and I can feel coffee shop ambience di tengah perumahan. Yup, kopium is right in your neighbourhood. Sbg orang gading, gw merasa skrg kalo mau ngopi ga perlu jauh2 lagi ke selatan or even jakarta pusat. Kedua, lagu mnrt gw juga salah satu faktor penting utk mendukung coffee shop ambience (yup ambience is important for me), unfortunately buat gw lagu pop top 40 mnrt gw kurang pas buat ngopi. I rather hear jazzy music or more calm music.Ketiga, nah skrg kita ke ranah penyajian. Since gw pernah belajar espresso di anomali, so far gw tau standard penyajian cappuccino yang baik, nah so far foam dan tingkat kehangatannya are good. Latte artnya juga bagus. So far, utk anak gading yg kepengen ngerasain artisan coffee, skrg ga perlu jauh-jauh lagi.

What to order: Cappuccino (25rb) / banana fried honey (12rb)

Location: Jalan Summagung I, A4/11. Tel: 021-4524492

Stars: 4.1/5

kopium artisan coffee